Meine Ehre heißt Stil

De afgrond strekt zich voor mij uit. Vanuit de diepte klinken lome tonen van een vaag weten. Er wacht daar beneden iets om door mij gezien te worden. Hoewel ik instinctief aanvoel dat het mijn ondergang zal worden, wil ik niets anders dan steeds dieper en dieper staren. Es ist mein Schiksall, ich soll wieder ein Prophet sein. Nu mijn decorum is gevallen, mijn essentie naakt ligt, zal ik mij grootste zonde erkennen: ik ben verleid door het Derde Rijk. Een dergelijke zonde is zelden zonder sociale consequenties. Het Derde Rijk heeft een bedenkelijke reputatie op het gebied van medemenselijkheid, ik hoop maar dat mijn werkgever niet meeleest. Ter verdediging: met de rassenleer of genocide heb ik niets en ik heb untermenschen onder mijn beste vrienden. Mijn verleiding door het Derde Rijk is een esthetische kwestie, tegen esthetiek ben ik weerloos.

Lees meer “Meine Ehre heißt Stil”

De kat zijn kut

Duitsland is tijdens haar prille bestaan de oorzaak geweest van een aantal merkwaardige bondgenootschappen. De Duitse pogingen haar door god voorziene leidersrol in Europa op te eisen, heeft een bont allegaartje van heidense gelegenheidscoalities op de been gebracht die zich tegen gods onvermijdelijkheid verzette. Is het bijvoorbeeld niet ironisch dat het superkapitalisme van de VS een bondgenootschap sloot met de verspreiders van de marxistische Sovjet-Unie? De marxisten hadden even daarvoor samen met Duitsland Polen in tweeën verdeeld. De garantie van de westelijke geallieerden dat de onafhankelijkheid van Polen gewaarborgd moest blijven was de aanleidingen om het de oorlog tegen Duitsland te beginnen. Nadat de geallieerden de oorlog wonnen, werd Polen niet onafhankelijk, zoals de aanleiding van de oorlog deed vermoeden. Neen, Polen werd opgeslokt in een Russische invloedssfeer en kon pas 45 jaar later weer onafhankelijk intens conservatief en benepen zijn; voor die verworvenheid zijn miljoenen slachtoffers gevallen.

Lees meer “De kat zijn kut”

Het leven van de Misantroop doet er niet toe

Publieke debatten laten zich doorgaans kenmerken door een niet al te hoog niveau en een hoge mate van voorspelbaarheid. Vooral de discussie over de verhouding tussen de übermenschen en de labbekakken die er de afgelopen eeuwen met de pet naar hebben gegooid, spant wat dat betreft wel de kroon. Eens in de zoveel tijd blijkt het streven van de Amerikaanse politie de rechtelijke macht te ontlasten te proactief en kunnen dezelfde riedels worden herhaald. Onterechte staande-houdingen, statistieken over wie nou wie vermoordt, relletjes over Johan Dirksens. De gekwetsten en geracimineerden zijn voor kranten en talkshows niet aan te slepen(want daar is zo weinig aandacht voor!!!), de PVV-oom die vindt dat die kk buitenlanders niet moeten zeiken en anders op moeten rotten naar hun eigen land. En tenslotte komt onze grote schizofrene vriend Zwarte Piet om de hoek kijken die wel of niet zwart is, afhankelijk van de verhouding tussen het aantal stukadoors en hoogopgeleide parttime yogadocentes die woonachtig zijn in uw gemeente. Zijn er naar verhouding meer stukadoors, dan loopt Zwarte Piet het gevaar hoogstpersoonlijk in zijn gezicht te worden getrapt door woordkunstenaars, metaforisch dan weliswaar.

Lees meer “Het leven van de Misantroop doet er niet toe”

Weinrebstraat

De Misantroop volgt de actualiteiten niet meer. De haat die in hem opborrelde bij een hem onwelgevallige mening, vond hij te veel eer voor tegenstanders die het erkennen niet waard zijn. Helaas sijpelt er nog wel eens wat van uw domme maatschappij door de streng bewaakte grenzen. En elke keer lacht de Misantroop in zijn vuistje, wat een genot om daar niet bij te horen. Wat wil het geval? Een aantal historische straatnamen moet volgens sommigen worden vervangen. En zoals dat gaat in Nederland, springt de macht stijf in het gareel.

Lees meer “Weinrebstraat”

Het evangelie van Gloria Wekker

Amsterdam, 30-12-2017

Elke ochtend, veel te vroeg, wordt de ochtend wreed verstoord door een verwijtende sirene van de wekker, de avond ervoor achteloos ingesteld op het betreffende uur. De frustratie wegslaan, de wekker kapot maken, het helpt niet, immers het mechanisme dat men ’s ochtends vroeg dient op te staan blijft toch wel in stand. Zo is het niet anders met Gloria Wekker. Ze is de Alfred Rosenberg van de ‘alles is racisme’ beweging. Harde wetenschap, objectiviteit, het laat haar koud. Het van horen zeggen, het persoonlijke verhaal is de kapstok waaraan haar ‘wetenschappelijke’ verhaal wordt opgehangen. In huize Wekker wordt een haakje van de kapstok gebruikt om de wasmachine op te hangen, stevig genoeg volgens haar. Wekker is een kruidenvrouwtje, ze wil het racisme uitbannen met voodookracht en het bewustzijn. En zoals dat gaat in Nederland, land waar de homeopathische geneeswijze op een voetstuk staat, wordt de pseudowetenschap gelauwerd met een prijs; de Joke Smitprijs. Prijzen worden in Nederland niet zelden uitgereikt aan nulliteiten en middelmatigheden, een traditie die door Gloria Wekker in stand wordt gehouden.

Lees meer “Het evangelie van Gloria Wekker”

Help, de gevaarlijke vieze gore fascisten rukken weer op!

Nee.

Amsterdam,12-10-2017

De tekenen zijn er, het armageddon is aanstaande, de Derde Wereldoorlog staat op uitbreken. Overal winnen walgelijk sujetten in de politiek. In de VS heeft Trump de verkiezingen gewonnen, een man met overduidelijke architectonische, infrastructurele en militaire ambities. De Tweede Spaanse Burgeroorlog staat op uitbreken. Ook Nederland doet mee met Baudet, die in een zaaltje in Volendam (binnenkort Völnndam) pleitte voor het vernietigen van homeopathisch verdunde subversieven in een vleugelvormige verbrandingsoven. Ten slotte hebben we nog Poetin, die achter de schermen internationaal alle touwtjes in handen heeft, net als het internationale financiële Jodendom dat in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw had. De parallellen beste lezers, zijn niet van lucht. De Misantroop begrijpt dus volledig hoe catastrofaal deze tijden zijn. Hij heeft begrip voor het wantrouwen dat mensen hebben tegenover NS treinen die reizigers oostwaarts vervoert om te ‘werken’ op een ‘flexplek’. Maar is dit wantrouwen terecht, is fascisme inderdaad aan het terugkeren in de polder zoals velen beweren: is Baudet een fascist?

Lees meer “Help, de gevaarlijke vieze gore fascisten rukken weer op!”